Vezetéstechnikai gyakorlaton az óbudai polgárőrök

2019. október 26.

Az egyesület éves munkatervében rögzítetteknek megfelelően az Óbudai Polgárőrség gépkocsivezetői vezetéstechnikai képzésen vettek részt a Magyar Autóklub Berda József utcai telephelyén.
A résztvevők megismerhették az általuk vezetett - egy kivételével - nyári abroncsokkal felszerelt gépkocsik tulajdonságait extrém körülmények között.

veztechkep.jpg

Vizes műgyantás pályán gyakorolták a vészfékezést, a szlalomozást körönként növelt sebességgel, a kitérést váratlanul megjelenő akadály esetén, megtapasztalták a kézifék behúzás-visszaengedés hatását az autó mozgására, valamint betekintést kaptak a driftelés érzésébe.
A tréning utolsó mozzanatában a rántópadon kellett az autóval áthaladni, majd némi gázadással, megfelelő irányban forgatott kormánnyal egyenesen tovább hajtani – nem minden alkalommal és nem mindenkinek sikerült. A gépkocsivezetők fordulóként itt is növelték a sebességet és egyre jobban teljesítettek.

veztechkep2.jpg

Köszönjük Fügedi József gyakorlatvezetőnek a magasszintű elméleti felkészítést, majd a tanpályán végrehajtott feladatok során adott sok-sok szakmai tanácsot, kísérőinknek pedig a filmeket és a fényképeket.

veztechkep3.jpg

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!