Tűz Csillaghegyen

2019. június 2.

Vasárnap kora délután tűz ütött ki a III. kerületi Pozsonyi és Berzsenyi utca sarkához közel álló ház garázsában. Egyesületünk két polgárőre is a helyszíntől légvonalban 50 méteren belül lakik, így amint meghallották a tűz pattogását és észlelték a vastag fekete füstöt, azonnal a helyszínre siettek. Tájékozódtak, hogy értesítették-e már a tűzoltókat és van-e sérültje a tűznek.

tuz1.jpg

- A szomszédok a saját kerti locsolótömlőiket használva próbálták lassítani a tűz terjedését, amikor a helyszínre értünk. Közvetlenül a garázs előtt egy gépkocsi parkolt, amit a tulajdonosa még ki tudott nyitni, és a közben odaérkező környékbeliek segítségével eltoltuk a veszélyes helyről. A lángoló garázs felőli oldalán a gépkocsi visszapillantó tükre, a lökhárítója és a fényszóró burkolata is megolvadt.

A garázs szomszédságában egy másik garázsból - aminek a tetejébe már belekaptak a lángok - a szomszéd igyekezett menteni az autóját. Alig, hogy sikerült a művelet, megérkeztek a tűzoltók két autóval, és megkezdték a szakszerű oltást. Hamarosan a mentők, a rendőrség és az ELMŰ autója is megérkezett.

Ekkor a polgárőrök a műveleti terület két végére álltak, és biztosították a hivatásos kollégák zavartalan munkáját: távol tartották a csak kíváncsiskodni érkezőket, továbbá tájékoztatták a környéken lakó autósokat a lehetséges kerülőutakról.

tuz2.jpg

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!