Sziget 2019 - ott voltunk!

2019. augusztus 7-13.

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület 11. alkalommal vett részt a Sziget-fesztivál biztosítási feladatainak végrehajtásában.

A Kaszásdűlő utca 7. szám alatti irodában kapott eligazítás alapján a polgárőrök nyílt, demonstratív járőrszolgálat keretében elsősorban gyalogosan, kerékpárral, elektromos és benzines robogókkal, valamint gépkocsikkal járőröztek a Záhony u. - Ángel Sanz Briz út - Ladik u. - Bogdáni út - Huszti út - Búza u. által határolt területen este héttől éjfélig, ill. hajnali négyig, mindösszesen 298 óra időtartamban.

jaror_0.jpg

Kiemelt figyelmet fordítottak a parkoló gépkocsikra, és a magányosan közlekedőkre. Több esetben adtak - esetenként angol és német nyelven - felvilágosítást a hozzájuk forduló személyeknek tájékozódási kérdésekben. 
Figyelmeztették a várakozási és parkolási szabályokat megsértőket (hatósági intézkedésre nem volt szükség). 
A szolgálatok során olyan esemény nem történt, amihez rendőri segítséget kellett volna kérni.
Egy alkalommal tájékoztatták az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete által üzemeltetett Térfigyelő Központ diszpécserét a Pethe Ferenc téren észlelt csőtörésről. 
A gépkocsival és robogóval megerősített járőrök visszatérően ellenőrizték a kerület Flórián térig terjedő részét és a Pók utcai lakótelepet. A Lifepak 500 típusú félautomata defibrillátort az éppen járőröző gépkocsiban, vagy pedig az egyik benzines robogóban helyezték el.
Az irodában folyamatos ügyeleti szolgálatot látott el Fóti Mária egykori aktív polgárőr, aki, mint tiszteletbeli tag, sokadik alkalommal jelentkezett erre a feladatra.

csapat_1.jpg

robogosbicajos.jpg

További képek, infók Facebook-oldalunkon!