Szeptemberi szolgálataink

2019. szeptember 1-30.

A korábbi évek gyakorlatát követve, egyeztetve a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysággal, szeptember hónapban a polgárőrök reggelente jelzőőri szolgálat végrehajtásával tették biztonságossá az Aquincum Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tanulóinak iskolába érkezését. A szolgálat megkezdésekor a polgárőrök ellenőrizték az iskola környezetét, valamint a becsengetést követően az Arató tér és Római tér közötti útvonalat.

gabi.jpg

Az esti órákban a gyalogos, kerékpáros, vagy autóval megerősített polgárőrök nyílt, demonstratív járőrözést végrehajtva, a kerület szinte minden részén megjelentek.
Két alkalommal rendőrrel közös szolgálatra is sor került: egyszer a Békásmegyeri Rendőrőrs járőrével, egy alkalommal pedig vidéki személykutatásra riasztották mantrailing képzettségű kutyával rendelkező tagunkat.

Egyik esti gépkocsizó járőrünk elsősegélyben részesített egy, a Duna partján balesetet szenvedett kerékpárost.
A „Polgárőrök a fővárosért, Főváros a polgárőrökért!” program keretében tartott rendészeti egyeztető fórumon 16 fővel vettünk részt. Heuschmidt János a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) elnökségétől a Szolgálati Érdemérem arany fokozatú kitüntetését vehette át, Bayer Vanessa és Tarcsa Dénes BPSZ elnöki dicséretében részesült, az egyesület elnökét pedig Budapest Rendőr-főkapitánya tüntette ki.

Egyesületünk az idei Civil és Nemzetiségi Nap rendezvényein kitelepüléssel nem vett részt, viszont mind a kilenc helyszínen megjelentek a polgárőr járőrök délelőtt és délután egyaránt. A délutáni járőr a Nánási úton egy balesetnél a rendőrök és a mentők megérkezéséig a helyszínt biztosította, forgalmat irányított, valamint gondoskodott a vérző sérültről.
A Civil Házba szervezett, nyugdíjasoknak szóló rendőrségi előadás keretében bemutattuk a kerületi polgárőrség tevékenységét.
Mindezeken túl sikerült időt szakítanunk 65 éves tagtársunk felköszöntésére és egy tetriszes kép „megalkotására”.

65.jpg

 

tetris.jpg

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!