Segítséget nyújtottak az Óbudai Polgárőrség járőrei

A Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület a korábbi évek gyakorlatát követve idén is részt vett az Óbudai Nyár záróprogramján, augusztus 31-én este a Hékás-Békás keretében szervezett KFT-koncert biztosításában. 
A találkozási pontra tartva Pulai Zsolt, az egyesület járőrvezetője a Békásmegyeri HÉV aluljárójában egy erősen vérző, földön ülő idős férfit vett észre, aki elmondta, hogy megszédült, majd elesett és a feje több helyen megsérült. Diabéteszes, és a korábban kapott vérhígító is lehet az erős vérzés okozója. 
A polgárőr a nála levő Betadin oldattal és gézzel fertőtlenítette a 83 éves férfi sérüléseit, igyekezett a vérzéseket csillapítani, majd értesítette a mentőszolgálatot. 
Tájékoztatta a többi, közelben lévő (Bókkon Sándor és Vizi László) polgárőrt. akik a helyszínre siettek, biztosították az elsősegélynyújtást, valamint fogadták a mentőszolgálat tagjait. 
A mentők a sérült férfit ellátták és az Állami Egészségügyi Központba szállították.
A polgárőrök a helyszínen levő vérmaradvány eltávolítása érdekében értesítették Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete Térfigyelő Központját, majd ideiglenes intézkedésként homokkal fedték be a vérrel szennyezett területet.

verfolt.jpg

A koncert alatt több szülő jelezte a polgárőröknek, hogy egy férfi gyerekeket szólít le, zaklatja őket. A polgárőrök értesítették a Tevékenység-irányítási Központot, majd a kiérkező rendőrjárőröknek átadták az intézkedést.

További képek, infók Facebook-oldalunkon!