Lomtalanítás a kerületben

2019. március 27.

Az Óbuda-Békásmegyeri lomtalanítás harmadik napjának estéjére időzítve - egyeztetve a Békásmegyeri rendőrőrs parancsnokával és Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete igazgatójával - a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület fokozott járőrszolgálatot szervezett.

Az akcióban hat fővel és négy gépkocsival az Angyalföldi Polgárőr Szervezet, a Katasztrófavédelmi Polgárőrség, az Újbudai Polgárőr Egyesület és az Ú...jpesti Polgárőrség és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület polgárőrei vettek részt. Az Óbudai Polgárőrség tíz tagja jelentkezett szolgálatra két gépkocsival és két robogóval.
18-án ezen egyesületek polgárőrei ellenőrizték a XIII. kerület lomtalanítással érintett területeit.

lomi3.jpg

Az eligazítást követően a hat gépkocsi a helyi és vendég polgárőrökből kialakított vegyes összetételű járőrökkel, valamint a III. kerületiek motorosai a részükre meghatározott menetvonalon hajtották végre szolgálatukat.
A Királyok útja - Hadrianus u. - Madzsar József u. - Szent István u. - Rövid u. - Fodros u. - Toldi u. - Igló u. - Királyok útja által határolt területen figyelmeztették a hangoskodókat, a KRESZ előírásait megsértőket (közlekedést akadályozókat, a forgalommal szemben várakozókat, a fűre parkoló gépkocsik vezetőit stb.).
A rendelkezésre álló két darab off-line rendszámfelismerő készülékkel 238 gépkocsi rendszámát ellenőrizték.
A fellelt forgalmi rendszám nélküli gépkocsikról tájékoztatták a Térfigyelő Központ diszpécserét.
A szolgálat ideje alatt egy alkalommal volt szükség rendőri intézkedésre.

lomi4.jpg

A 18 órakor kezdett és 22 óra után befejezett akció szinte csak pozitív tapasztalatait összegezve a résztvevők úgy döntöttek, hogy a későbbiekben is végre fognak hajtani hasonló szolgálatokat.

További képek, infók Facebook-oldalunkon!