Júniusban

2019. június 1-31.

A polgárőrök a 389 szolgálatban eltöltött óra keretében gyalogosan, robogón és gépkocsival vigyáztak a kerület rendjére és erősítették a lakosok szubjektív biztonságérzetét. A nyílt, demonstratív járőrözések során felvilágosítást adtak a hozzájuk fordulóknak és segítséget nyújtottak közlekedési akadályok elhárításánál. Egyszer közterület-felügyelővel közös szolgálatot is elláttak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Polgárőr Szövetség megállapodása alapján polgárőrök segítik a Belvárosban szolgálatot teljesítő rendőrök munkáját a turisztikailag kiemelt időszakokban. Az óbudai polgárőrök júniusban egy alkalommal négy fővel csatlakoztak ehhez a szolgálati formához, amelyet a nyár folyamán többször megismételnek majd.

turista.jpg

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan - természetesen - az egyesület tagjai kivették részüket a Tour de Óbuda kerékpárverseny biztosítási feladataiból is.
Két polgárőr a lakóhelyük közelében keletkezett tűz oltását végrehajtó tűzoltók munkáját biztosította.
Az Óbudai Auchan Áruház által szervezett Gyermeknapi programon bemutatták járműveiket és eszközeiket. A látogatók közül, akinek kedve volt, bűnmegelőzéssel kapcsolatos tesztlapot tölthetett ki, valamint kipróbálhatták az ittas és drogos állapotot bemutató szimulációs szemüvegeket is.

gyereknap.png

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata Áldozatsegítő Szakmai Együttműködés Rendszere lakossági fórumot szervezett, amelyen a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság vezetője - többek között - az áldozattá válás megelőzéséről tartott előadást, majd a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke mutatta be a kerületi polgárőrök által végzett önkéntes bűnmegelőző tevékenységet.

forum.jpg

A polgárőrök képzési napjukon átismételték (az új tagok megismerték) az újraélesztéssel kapcsolatos tudnivalókat és a gépkocsizó járőrök alapfelszerelésének részét képező félautomata LIFEPAK defibrillátor alkalmazásának szabályait, valamint a kamerás rendszámfelismerő rendszer kezelését.
Jelentős létszámmal vettek részt a Budapesti Polgárőrség által rendezett közlekedési és jelzőőri ismereteket felelevenítő foglalkozáson.

kepzes_0.jpg

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!