Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat​!

Köszönöm, hogy ellátogattak hozzánk!

Polgárőr egyesületünket 2009 júniusában alapítottunk Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbuda Közbiztonságáért Közalapítvány (ÓKKA), a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság, valamint a Budapesti Polgárőrség (BPSZ) támogatásával.

A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény alapján, jelmondatunk szellemében -

„Önökért, önként - Óbudáért”

végzünk  önkéntesen, a szabadidőnkben és térítés nélkül bűnmegelőzési munkát a közrend és a közbiztonság védelme érdekében, elsősorban szűkebb környezetünkben, Óbuda-Békásmegyer területén, valamint igény esetén a fővárosban is.

A társadalom szinte minden korosztálya képviselve van szervezetünkben hét hölgy és tizenhét férfi, illetve egy ifjú polgárőr lány személyében.

A honlapot böngészve megismerhetnek bennünket, főbb adatainkat, alapszabályunkat, támogatóinkat, az egyesületbe történő jelentkezés és felvétel rendjét, láthatják a szolgálatban, illetve azon kívül rólunk készült képeket.

Tájékozódhatnak programjainkról: a "Tiszteletet az éveknek - biztonságot az időseknek" a kerületben élő idős személyek védelmében és tájékoztatásában való részvételt szolgálja,  a "Betörésmegelőzési program" a lakóingatlanok védelmét jelenti, míg 2018-ban csatlakoztunk az Országos Polgárőr Szövetség család-, gyermek és ifjúságvédelmi programjához.

Ha valamely kérdésükre a honlapon nem kapnak választ, írjanak levelezési címünkre, küldjenek e-mailt, vagy hívjanak fel telefonon.

Amennyiben kedvet kaptak a polgárőri vagy ifjú polgárőri szolgálathoz írjanak nekünk emailt, illetve küldjenek SMS-t, és akkor visszahívjuk.

Elérhetőségeinket a lap alján láthatják, de megtalálhatnak bennünket a facebook "Óbudai Polgárőrség" és a "Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület" oldalakon is.

Irodánkat, amelyet Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata biztosított részünkre  2011. december 1-én vehettük birtokba és 2021. június 30-ig használhatjuk.

Tisztelettel üdvözli Önöket:

Szücs János nyugállományú határőr alezredes,  egyesületi elnök