Bemutatkozás

Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasót​!

Köszönöm, hogy ellátogatott hozzánk! Jelenleg átdolgozás alatt áll az oldalunk, de rövidesen véglegesítjük.

Polgárőr egyesületünket 2009 júniusában alapítottunk Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, az Óbuda Közbiztonságáért Közalapítvány (ÓKKA), a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság, valamint a Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége (BPSZ) támogatásával.

A polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény alapján, jelmondatunk szellemében -

„Önökért, önként - Óbudáért”

végzünk  önkéntesen, a szabadidőnkben és térítés nélkül bűnmegelőzési munkát a közrend és a közbiztonság védelme érdekében, elsősorban szűkebb környezetünkben, a III. kerületben, valamint a főváros területén, amennyiben a BRFK és a BPSZ igényli szolgálatainkat.

A társadalom szinte minden korosztálya képviselve van szervezetünkben négy hölgy és tizenhét férfi, illetve egy ifjú polgárőr személyében.

Legfiatalabb polgárőrünk 17, míg a legidősebb 65 éves. Munkánkat támogatja négy tiszteletbeli és tizenöt pártoló tagunk, kerületünk lakosai, valamint szervezetei.

A honlapot böngészve megismerhetnek bennünket, főbb adatainkat, alapszabályunkat, támogatóinkat, az egyesületbe történő jelentkezés és felvétel rendjét, láthatják a szolgálatban, illetve azon kívül rólunk készült képeket.

Tájékozódhatnak programjainkról: a "Tiszteletet az éveknek - biztonságot az időseknek" a kerületben élő idős személyek védelmében és tájékoztatásában való részvételt szolgálja, míg a "Betörésmegelőzési program" a lakóingatlanok védelmét jelenti.

Ha valamely kérdésükre a honlapon nem kapnak választ, írjanak levelezési címünkre, küldjenek e-mailt vagy hívjanak fel telefonon.

Amennyiben kedvet kaptak a polgárőri vagy ifjú polgárőri szolgálathoz, vagy kérdésük van, írjanak nekünk emailt, illetve küldjenek SMS-t, és akkor visszahívjuk.

Elérhetőségeinket a lap alján láthatják, de megtalálhatnak bennünket a facebook "Óbudai Polgárőrség" és a "Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület" oldalakon is.

Irodánkat Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata biztosította részünkre és 2011. december 1-én vehettük birtokba.

Tisztelettel üdvözli Önöket:

Szücs János nyugállományú határőr alezredes,  egyesületi elnök