10 éves jubileum

2019. április 25.

Az Óbudai Polgárőrség április 25-én tartotta a 10 éves születésnapi ünnepségét Kaszásdűlőn, a 3K Művelődési Ház színháztermében.
Az eseményen megjelentek Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának vezetői, az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) elnökei, valamint a kerületi rendvédelmi szervek és egyéb együttműködő szervezetek képviselői.

vip.jpg

vip2.jpg

A rendezvény elején a „Tíz év tízezer élmény” című, Jebudenszki Kristóf által "megálmodott" színvonalas filmmel foglalták össze az egyesület elmúlt tíz évét.
Szücs János, a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke a prezentációval támogatott ünnepi beszédében elmondta, hogyan fejlődött az egyesület az elmúlt tíz esztendőben.
Beszélt sokrétű feladataikról: a járőrszolgálatokról, a jelzőőri tevékenységekről, a prevenciós előadásokról, amelyeket időseknek és gyerekeknek tartanak, a kerületi rendezvények biztosításáról, részvételükről a budapesti központi feladatokban. Kitért a rendszeres és változatos képzésekre, bemutatta eszközeik és járműveik fejlődését.

janos_0.jpg

Megköszönte az OPSZ és a BPSZ, valamint az önkormányzat támogatását, amelyek nélkül nem tudnának ilyen színvonalasan működni.
Az eseményen beszédet mondott dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere.

bus.jpg
Túrós András megítélése szerint a III. Kerületi Polgárőrség beleszületett a polgárőrség aranykorába, mert a 2010-2016 közötti időszakban a polgárőrség olyan erkölcsi, rendészetpolitikai, anyagi, technikai és pénzügyi támogatást kapott a kormánytól, amelyre korábban nem volt példa.

turos.jpg

A III. kerületben rend és biztonság van, a bűnügyi fertőzöttség tekintetében a kerületek között az utolsó harmadban helyezkedik el, ami elsősorban a III. kerületi rendőrségnek köszönhető, de ehhez a biztonsághoz a helyi polgárőrök is hozzájárultak.
Példaként állította a többi polgárőr egyesület elé az óbudaiakat. Véleménye szerint az itt működő polgárőr egyesület példaértékűen, elismerésre méltóan és magas szinten végzi tevékenységét. Szívből gratulált az itt folyó minőségi polgárőr munkához. Beszéde végén ünnepélyes keretek között átadta Varga Tímeának, az egyesület legújabb tagjának a frissen elkészült polgárőr igazolványát.

igazolvany.jpg

Bús Balázs véleménye szerint, akik figyelemmel kísérik a III. Kerületi Polgárőr Egyesület életét, azok azt is láthatják, hogy a bűnmegelőzés és a közrend fenntartása során milyen különleges pillanatok színesítik a polgárőrök mindennapjait. Vannak jópáran, akik az egyenruha alatt csak egy parancsokat, feladatokat végrehajtó alakot látnak, de tudjuk, hogy a polgárőr is csak egy közülünk, akinek épp a miénkhez hasonló örömei, gondjai, tervei vannak. Megnyugtató érzés, hogy immár 10 éve ott vannak a sportversenyek biztosításánál, jelen vannak Óbuda Napján, a Civil- és Nemzetiségi Napon, a Sziget-fesztivál vonzáskörzetében, és természetesen a ballagások, körmenetek és kerületünk ünnepeinek helyszínein is.
Gratulált a III. Kerületi Polgárőr Egyesület minden egyes tagjának az elmúlt évek feladatainak végrehajtásához, és megköszönte, hogy immár 10 éve egyesületük jelszavának szellemében szolgálják a kerület lakóit: „Önökért, önként – Óbudáért”.
A polgárőr mozgalom támogatásáért az OPSZ elnöke a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki Bús Balázs polgármestert, Puskás Péter alpolgármestert és Murányi László Flóriánt, az Óbuda Közbiztonságáért Közalapítvány volt elnökét.

busnak.jpg

Az OPSZ elnöke elnöki dicséretben és jutalomban részesítette az egyesület három alapító tagját.
A BPSZ elnöke a 10 éves szolgálata elismeréseképpen az egyesület még aktívan szolgáló hét alapító tagjának oklevelet, az egyesületnek pedig emléklapot adományozott.
Az Óbudai Polgárőrség „Tiszteletbeli tag” címmel tüntette ki dr. Böjtös Zoltánt. Elnöki oklevél és emléktárgy elismerésben részesült Kécza Árpád, az Óbuda Újság szerkesztősége és az Óbuda Televízió.
Az ünnepség végén Kardos Pál, a BPSZ elnöke pohárköszöntőjében méltatta az óbudaiak munkáját és megemlékezett az egyesület megalakulásának körülményeiről.

 

További képek, infók Facebook-oldalunkon!